Aşağıdaki fakültelerde okuyan üniversitemiz öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak hazırlık eğitimi alabilirler.

• İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinin tüm normal ve ikinci öğretim bölümleri (İngilizce İşletme zorunlu),
  • Turizm Fakültesinin tüm normal ve ikinci öğretim bölümleri,
  • Veterinerlik Fakültesi,
  • Teknoloji Fakültesinin tüm normal ve ikinci öğretim bölümleri,
  • Mühendislik Fakültesinin tüm normal ve ikinci öğretim bölümleri
  • Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm normal ve ikinci öğretim bölümleri

Yabancı Diller Yüksekokulunda A1 seviyesinden başlanarak yıl sonunda B2 seviyesine ulaşılacak bir eğitimi verilmektedir. İsteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz üniversite kayıtları sırasında doldukları formda “İsteğe bağlı hazırlık okumak istiyorum” şeklinde çıkan kutucuğu işaretlemeleri gerekmektedir. İsteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitiminden vazgeçen öğrencilerimiz bu durumlarını eğitim öğretim başlamadan kendi fakültelerinin öğrenci işleriyle görüşerek düzeltebilirler. Eğitim öğretim planlamaları yapıldıktan ve eğitim başladıktan sonra isteğe bağlı hazırlık eğitiminden vazgeçmek mümkün değildir.

İsteğe bağlı hazırlık programında derslere devam zorunludur. Ancak devamsızlıktan kalan öğrencilerimiz sonraki yıl hazırlık eğitimini tekrar etmez; doğrudan kendi bölümlerinde eğitime devam ederler. İsteğe bağlı hazırlık eğitiminden başarısız olmanız burs durumlarınızı etkileyebilir.

İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimizin yukarıdaki hususları göz önünde bulundurmaları ve buna göre karar vermeleri gerekmektedir.

27 Temmuz 2023, Perşembe 1393 kez görüntülendi