Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerden aşağıda belirtilen fakültelere kayıt yaptıran normal öğretim ve ikinci öğretim öğrencilerimiz istemeleri halinde 1 yıl isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi alabilirler. Yüksekokulumuzda bir yıllık eğitim süresince temel seviye sayılan A1 seviyesinden başlanarak, yıl boyunca verilecek olan 800 saatlik bir eğitimin sonunda B2 (Orta-üst) seviyeyi hedefleyen bir eğitim verilmektedir. Derslere devam zorunludur.Yüzde onbeş devamsızlık yapan öğrencilerin başarısız sayılacak ve derslere devam edemeyeceklerdir. İsteğe bağlı hazırlık eğitimi alan öğrencilerimiz, başarısız olup olmalarına bakılmadan sonraki yıl kendi bölümlerine devam edebilirler.

  • İsteye Bağlı Hazırlık Sınıfları
    • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (NÖ+İÖ)
    • Mühendislik Fakültesi (NÖ+İÖ)
    • Teknoloji fakültesi (NÖ+İÖ)
    • Turizm Fakültesi (NÖ+İÖ)
    • Veteriner Fakültesi (NÖ)

 

İsteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz 18 Eylül 2019 Çarşamba gününe kadar Yabancı Diller Yüksekokuluna şahsen gelerek ya da 0272 218 2265 numaralı telefondan bilgi alarak isteğe bağlı hazırlık sınıflarına kayıt olmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra kayıt alınmayacaktır. 23 Eylül Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretime başlanacaktır.

Ayrıca İngilizce İşletme bölümünü kazanan öğrencilerimiz ise Zorunlu İngilizce Hazırlık eğitimine devam etmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerimizin derslere devamı zorunludur ve yıl sonunda yapılan yeterlilik sınavından başarılı olmaları gerekmektedir. Mayıs ve Eylül aylarında yapılan yeterlilik sınavından başarısız olan İngilizce İşletme bölümü öğrencileri bir yıl daha hazırlık eğitimini tekrarlamak zorundadır. İngilizce İşletme bölümü öğrencileri 18 Eylül Çarşamba saat 09:00 da yapılacak olan muafiyet sınavına girebilirler. Sınavla ilgili duyuruya buradan ulaşabilirler.

Ayrıca 23 Eylül Pazartesi saat 10:00’da Seviye Belirleme sınavı yapılacaktır. Bu sınav sonuçlarına öğrencilerimizin seviyelerine uygun sınıfları belirlenecektir.

 

 

09 Ağustos 2019, Cuma 3526 kez görüntülendi